mandag 4. april 2011

Innkjøp og fiksing før vi får valpen vår.

Nå er det kun få dager til vi får hunden i hus:) 6 dager faktisk! Innen den tid er det mang forberedelser vi har gjort.

Førstehjelp til hund
Vi har skaffet en del first aid utstyr som huggorm tabletter, div bandasje materiell samt sett oss inn i de mest vanlige ulykkene som en hund kan komme opp i. Vi har og kjøpt inn flåtthalsbånd, siden det er mye slikt svineri her i Bergen. Når vi skal ut på jakt, trening eller turer er det viktig tenke førstehjelp til hunden og. Vi kommer derfor til å pakke først til oss selv, så til hunden alt etter hvilke type tur vi skal ut på.

Utstyr
Av utstyr har vi ikke gått bananas, men vi har skaffet oss det vi mener er viktig:
Vi har skaffet innebur som han skal være i om nettene ol. Dette fordi valper er veldig rotete i hode i starten, og vi vil ikke at han skal gå løs på inventaret i leiligheten, samt at vi selvfølgelig ikke vil at han skal skade seg.
Bilbur, seng til inne/ute bruk, et dekken til Birk som han skal bruke i påsken, potesokker som IKKE er laget av flees. Vi kjøpte noen signalorange som bla brukes i jaktsammenheng. Shampo og balsam til strihår, litt leker så han ikke skal kjede seg i buret, matskåler samt vakpefor, fløyte, negleklippetang, tannbørste og hundetannkrem. Det er faktisk veldig viktig med tannhygiene på hunder, da de fort kan utvikle tannstein. Tannstein kan kun fjernes hos veterinær og er en stor prosedyre som bla innebærer narkose av hunden. Vi komemr derfor til å starte pusse tennene til Birk allerede som valp for at han skal venne seg til dette.
Masse fleespledd så vi har ekstra om han skulle tisse ut noen, potefett så ikke snø fester seg like lett på potene, samt for å pleie potene etter en lang dag ute. Halsbånd og kobbel har vi alt i hus. Nå har vi kun halsbånd til han når han er valp, så får vi skaffe et til større hund senere. Satser på at han ikke vokser såå fort:)
Hundesnop har vi selvfølgelig skaffet. Jeg fikk tak i en stor sekk med en type myk pellets, de kan deles opp i flere små biter som passer perfekt for vår lille Birk.
"Dog tag" med navn og tlf var noe av det første vi kjøpte når navnet var bestemt:)
Vi har kun kjøpt en børste enda, The Furminator;) Den skal være den beste børsten på markedet, så burde passe bra.

Ellers har vi kjøpt inn noen herlige saueskinnsfeller til han i tillegg til et stort reinsdyrskinn som vi skal bruke på turer.

Ting vi ennå ikke har investeri i, men som absolutt skal i hus er:
Jegerens hvilepose
Markeringsvest
Laika Original Kløv
Komplett trekksele
"Jaktline"
Boks for oppbevaring av mat
Boks til oppbevaring av hundesnop
Trønderbur
Rypevinge og tørket rype for trening
Utstyr til utstilling

Listen kommer nok til å øke litt etterhvert som vi får større kunnskap.

Klubbmedlemskap
Vi har meldt oss inn i Norsk Vorstehhundklubb samt Norsk Kennelklubb. Dette for å få tidsskrift, avlshåndbok, få mye nyttid info igjennom klubbens hjemmesider pluss så mye mer.

Forsikring
Når det gjelder forsikting har vi valgt Agria. De har kun dyreforsikringer og er en av de beste forsikringene vi kan ha på hunden vår. Den er litt dyrere enn mange andre, men vi er sikker på at dette kommer til å fungere for oss. Valpen er forsikret av oppdretter inn til overtagelse, vi vil derfor ha forsikringen klar når vi henter Birk. man vet jo aldri når noe skulle oppstå. Jeg kommer til å ringe inn til Agria etter birk har vært hos veierinæren, for å få tegnet forsikringen. Jeg har ikke hatt hundeforsikring før, så syns det er greit med veiledningen de kan tilby pr tlf.

Klargjøring av leiligheten
Vi kommer ikke til å gjøre noe drastisk i leiligheten, men teppet sender vi på rens før påske samt lar det være i boden frem til Birk er helt stueren.

Ellers har jeg krøpet rundt på alle fire for å se litt hva valpen ser. Jeg har derfor ryddet den laveste vinduskarmen så den er helt fri, alle ledninger er sikret. Kjøkkenhåndkleder osv som henger og dingler ned mot gulvet har vi funnet ny plass til, buret er allerede på plass i stuen, han har fått sin egen matstasjon, han har knagg i gangen til bobbel mm. Han har fått en egen perm hvor vi skal samle alt av info, utskrifter på han.
Ja, det var vel det.
Samt at vi har snakket med naboene, så de er klar over at vi får en liten hårball:)

post signature

2 kommentarer:

  1. Birk er heldig han! :) Vi har også Agria på begge hundene, og kommer til å fortsette med det også. ;) Dersom dere er medlem i Norsk Kennelklubb(noe som jeg tror dere automatisk er siden dere er medlem av Vorstehklubben), så får dere rabatt på forsikringen også, så da vet du det. ;)

    SvarSlett
  2. Såå bra! Tuusen takk for tipset:) Super du Netten min:)

    SvarSlett